Om Hawaii

Hawaii

 

Hawaii öarna är topparna av en lång vulkanisk bergskedja som sträcker sig från Japan genom Stilla Havet 5,5h flygresa från USA:s västkust. Av de flera hundra öarna räknas (från norr till söder), Niʻihau, Kauaʻi, Oʻahu, Molokaʻi, Lānaʻi, Kahoʻolawe, Maui and the Island of Hawaiʻi, som huvudöar. Av Hawaiis 1,4 miljoner invånare bor 400,000 i huvudstaden Honolulu och den totala landarealen beräknas till (28,311 km2). Det högsta berget är Mauna Kea som mäter 10200m från havsbotten och 4205 möh.

Hawaii har en väldigt varierad geografi och på Island of Hawaiʻi finns 11 av jordens 13 klimatzoner samt 5 vulkaniska berg varav två är aktiva. Samtliga öar har höga berg och en kraftfull natur. I havet finns ett rikt djurliv och under vinterhalvåret temigrerar valar till området och föder sina kalvar. Dessa ses ofta lekandes från någon av Hawaiis magnifika stränder eller lavaklippor.

Enlig berättelser av Hawaii´s äldre kom de urspungliga hawaiianerna från Maya folket i Sydamerika via området som idag är Kalifornien, för att sedan segla till Hawaii. Hawaiianerna levde och lever fortfarande samspelt med naturen och reste jorden runt i sina kavaʻa - kanoter och navigerade endast med hjälp av stjärnorna. Öarna hade alla sina respektive kungar och "chiefs" innan Kamehameha the Great enade Hawaii 1795.

 

Det officiella språket på Hawaii är ʻŌlelo Hawaiʻi som talats av hawaiianerna i tusentals år. Då den ursprungliga befolkningen numera endast utgör mindre än 10% har engelska under det sista århundradet blivit det mest förekomna språket. ʻŌlelo Hawaiʻi har 13 bokstäver, fem vokaler och åtta konsonanter. Det mest kända ordet är Aloha.

Aktuellt

© Inspired by Hawaii 2017-2018

 

Inspired by Hawaii

Vik 9226

821 41 Bollnäs

SWEDEN

Företaget innehar F-skattsedel

 

Fakturafrågor: ekonomi@inspiredbyhawaii.com

Email: kontakt@inspiredbyhawaii.com

Telefon: 070-260 88 12

Bankgiro: 207-7014

Betalningsvillkor 10dgr netto om inte annat avtalats.

Website by Kahea Design LLC